info[@]eigenwaardig.com
06 - 46 35 32 54


over mij

Als gevoelsmens en gepromoveerd natuurkundige heb ik vaak de strijd in mij gevoeld tussen ‘hart’ en ‘hoofd’. Mijn gevoel heb ik op een gegeven moment uitgeschakeld omdat ik het niet langer kon bevatten en controleren. Met onder andere extreme emoties en onnavolgbare besluiten tot gevolg. Mijn gevoel bleek niet te temmen, het blijkt juist mijn drijvende kracht, mijn 'wil'. Ondertussen had ik wel mijn cognitieve en analytische kwaliteiten sterk ontwikkeld. Door mijn ‘hart’ en ‘hoofd’ in balans te brengen, kan ik nu beide effectief inzetten om verschillende mensen in uiteenlopende situaties te helpen.
Dat ik mensen wil helpen, is mij al lang bekend. Het was echter een zoektocht om helder te krijgen bij wat voor soort problemen (situaties) ik mensen zou willen helpen en op welke manier. Bewust en verantwoordelijk omgaan met jezelf en je omgeving bleek centraal te staan. Vandaar dat ik mij heb verdiept in leiderschap, (talent)ontwikkeling, coaching, opvoeding en onderwijs. Omdat conflicten vaak aanleiding zijn voor bewustwording, heb ik mij ook op mediation gericht. Zo heb ik succesvol de MfN-erkende 'basisopleiding mediation' en de 'specialisatieopleiding familiemediation' van de Academie voor Mediationopleidingen afgerond. Sinds januari 2017 mag ik als MfN-registermediator optreden.
De kwaliteit van mijn dienstverlening borg ik door veel in mijn eigen ontwikkeling te investeren. Als MfN-registermediator neem ik deel aan nascholing waaronder intervisie met collega’s en ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en de Mediatorsvereniging Zuid (MVZ) . Anthoinette van Vulpen en Ton Koster van Het Transformatiehuis hebben mij zo geïnspireerd dat ik mensen ben gaan coachen die verantwoordelijkheid voor hun ‘eigen’ leven willen nemen. Ik gun iedere cliënt zijn eigen 'waar'!
Om de cirkel van mijn eigen ontwikkeling rond te maken, sluit ik af met een stukje natuurkunde. Natuurkundigen trachten waarnemingen op een materieel en energetisch niveau te beschrijven. Zij maken daartoe vaak gebruik van wiskundige formules in de hoop om een oplossing (verklaring) te vinden. Bepaalde wiskundige formules hebben eigenwaarden die verschillende oplossingen van zulke formules geven. Nu de parallel naar mijn praktijk: eigenwaarde staat voor de ‘oplossing’ die eigenlijk al inherent in elk probleem ligt opgesloten, hoe lastig die ook te bepalen is. Eigenlijk dus een eigenwaardige ‘oplossing’ die bij j(ulli)e vraag past.